Transformare texte în discurs vorbit pe PC

1. Cum transformi textele din acest website în audio?

Procedeul este foarte simplu: 
selectați cu mous-ul textul și apoi dați click pe simbolul difuzor care apare în dreapta sau în stânga textului selectat.

2. Cum transformi orice text într-un discurs vorbit cu ajutorul PC-ului (preluare de pe paytech.ro)

Orice sistem de operare include o funcție de accesibilitate dedicată persoanelor cu handicap de vedere ce are abilitatea de a citi tot ce se petrece pe ecranul computerului.

Indiferent dacă este vorba de un meniu din Word sau un articol de pe internet, respectivul sistem este surprinzător de eficient. Puteți profita de același sistem și pentru a reda verbal câteva cuvinte sau chiar și câteva paragrafe tastate de voi. Acest sistem poartă numele de Text-to-speech sau ”text în discurs” în limba română.

Cum transformi un text în discurs pe Windows.

Indiferent de versiunea de Windows, sistemul de operare Microsoft suportă rularea de mici programe, mai simple sau mai complexe, redactate în Visual Basic sau VBS. Rulând un astfel de program, în câțiva pași simpli, veți putea avea pe desktop sau oriunde în altă parte pe computer, un fișiere pe care dați dublu click de fiecare dată când vreți să vă fie citit un text de către PC.

Sistemul este cât se poate de simplu. Începeți prin a apăsa pe combinația de taste Windows + R și tastând Notepad în fereastra de Run. Confirmați comanda prin apăsarea tastei Enter.
În documentul gol ce se va afișa pe ecran copiați textul de mai jos.
Cea mai rapidă cale este să-l selectați cu click stânga apăsat, să apăsați pe CTRL + C (copy), iar Notepad să apăsați pe CTRL + V (paste).

Dim message, sapi message = InputBox(„Convertor simplu de text în dialog”+vbcrlf+”www.playtech.ro”,”Convertor audio”) Set sapi = CreateObject(„sapi.spvoice”) sapi.Speak message

Folosind meniul File – Save as, salvați documentul cu numele program.vbs sau orice altă denumire cu extensia VBS la capăt, în loc de .txt.
La Save as type, aveți grijă să fie selectat All files.
Închideți fereastra de Notepad, căutați fișierul proaspăt creat și dați dublu click pe el.
Ar trebui să vă apară o fereastră precum cea de mai sus cu numele de Convertor audio.
Tastați în câmpul de text din interiorul ei textul dorit, iar atunci când veți apăsa pe Ok, ar trebui să auziți în boxe același mesaj citit cu o voce robotică.